Curs postuniversitar la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

0
164

Medici, farmaciști, biologi și biochimiști din Maramureș au participat la sfârșitul săptămânii trecute, în Baia Mare, la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie la cursul postuniversitar având ca temă: Medicina călătorului – Managementul Bolilor Infecțioase asociate călătoriilor.

Medici de renume de la Clinica de Boli Infecțioase din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, dr. Monica Munteanu însoțită de echipa de specialiști în boli infecțioase au prezentat problemele actuale în medicina de călătorie.
În fiecare an Clinica de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, organizează cursuri pentru medicii de toate specialitățile din județ, cu participare numeroasă și interes în domeniul patologiei infecțioase.
Temele discutate sunt de interes pentru medicii din județul Maramureș, dovadă participarea în număr mare în fiecare an.
Cursul a avut o tematică profilată pe următoarele teme: Evaluarea stării de sănătate, consilierea înainte și post călătorie, Imunizarea călătorului în vaccinare, Boli infecțioase emergente și reemergente cu transmitere digestivă, Actualități în epidemiologia, diagnosticul și managementul malariei, infecția cu virusul Ebola și Zika. În cadrul temei Boli infecțioase emergente și reemergente cu transmitere respiratorie – Gripa sezonieră și Infecția cu Legionella pneumophila. O temă aparte au fost și Manifestările cutanate infecțioase și non-infecțioase la pacienții reîntorși din călătorii.
Cursul postuniversitar organizat de Clinica de Boli infecțioase cu acreditarea UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca a venit în sprijinul medicilor, biologilor, biochimiștilor și farmaciștilor. Este parte din Programul de educație medicală continuă, pe baza căruia se evaluează activitatea de perfecționare profesională a medicilor, biologilor, biochimiștilor și farmaciștilor și cuantificat în credite EMC.
Biroul de presă al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.