Solidaritate lăpușeană

0
67

La marginea comunei Lăpușul Românesc, spre Mănăstirea de maici, chiar pe malul râului Lăpuș, am poposit la casa soților Angela și Florin Palincaș, familie care a trecut printr-un mare necaz. Se aflau amândoi la muncă la firma „Taparo” din Tg. Lăpuș, când casa lor a luat foc, a fost un incendiu violent și cu mari pagube. Erau acasă cei trei copii ai lor și bunica Elena. Alarmați, au intervenit pompierii de la Pichetul militar Tg. Lăpuș, în frunte cu comisarul Carlo Cosma.

Casa arsă
Casa arsă

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale, iar incendiul a fost lichidat. Au ars circa 40 metri pătrați de acoperiș din lemn, învelit cu plăci de azbociment, și aproximativ 30 metri pătrați de tavan de lemn. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din jur. La operațiune au participat și membri ai Serviciului voluntar pentru situații de urgență din comuna Lăpuș, cu o autospecială. Au ars acoperișul casei, lucrurile din două camere, mobila de bucătărie, două paturi, haine, covoare, lenjerie.
Ioan Florin Mariș, preotul în a cărui parohie s-a produs nefericitul eveniment, a făcut un apel către credincioși și zeci de oameni s-au mobilizat să ajute familia – telefon 0742.517.907. O echipă de constructori a montat acoperișul casei, adevărat gest de solidaritate umană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.