Punctele, obligatoriu!

0
89
Foto: CF

• CS Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași •

Campionatul Ligii Zimbrilor la handbal masculin se reia la mijlocul acestei săptămâni, când este programată etapa 15 (a doua a returului), CS Minaur Baia Mare urmând să joace în fața propriilor suporteri, cu AHC Dunărea Călărași. Azi, 30 ianuarie, de la ora 17.30, în direct la TVR HD, partidă ce va fi arbitrată de constănțenii A. Georgescu / M. Moldoveanu, observator FRH fiind delegat M. Mărgărit (Prahova).

Va fi un meci cu implicații pentru play-off, în special pentru formația antrenată de Raul Fotonea și Alexandru Sabou, momentan ieșită din acest obiectiv, clasată pe locul 9 (21 puncte). Dunărea stă, în schimb, extraordinar de bine în clasamentul intermediar, pe poziția a treia (30 puncte), și are emoții, cel puțin deocamdată, în ceea ce privește ocuparea unui loc între primele opt.
Băimărenii au disputat, în perioada de pregătire o serie de șase meciuri de verificare, în urma cărora s-au înregistrat cinci victorii și un singur eșec. Cel mai reprezentativ succes este ultimul, cel cu Turda, CS Minaur impunându-se la Potaissa cu 35-33, partidă consumată în urmă cu o săptămână. Se pare că băimărenii sunt în formă în această perioadă, vârf de formă care trebuie confirmat și în jocurile din campionat. Cele două adversare de azi vor fi la a treia confruntare a stagiunii, scorul la meciurile directe fiind egal, 1-1. Dunărea Călărași a câștigat duelul din campionat cu 30-28, iar CS Minaur Baia Mare s-a impus în disputa din optimile Cupei României, scor 34-28.
„Jucăm cu echipa de pe locul III și avem nevoie de puncte pentru a rămâne în plutonul care se bate pentru Play-Off, ca atare ne așteaptă un meci greu și probabil tensionat. Sper ca până la ora meciului să avem toți băieții sănătoși pentru că am avut destule probleme de sănătate în ultima perioadă. Trebuie să ne apărăm bine și să alergăm mult și repede pentru că jucăm cu o echipă care face foarte bine fazele rapide”, a spus Raul Fotonea.
Intrarea suporterilor se face pe bază de abonament sau bilet în valoare de 10 lei. Biletul de acces la meci va putea fi achiziționat azi, 30 ianuarie, cu începere de la ora 16.30, de la casa de bilete din incinta Sălii Sporturilor „Lascăr Pană”.
Programul etapei 15
Miercuri, 30 ianuarie: CS Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași, ora 17.30, TVR HD; CSU Suceava – AHC Potaissa Turda, ora 18.00; CSM Bacău – CSA Steaua București, ora 18.00; CSM Făgăraș – CSM București, ora 18.00; CS Universitatea Cluj-Napoca – CSM 2007 Focșani, ora 18.00
• Joi, 31 ianuarie: SCM Politehnica Timișoara – CS Dinamo București, ora 17.30, TVR HD; Partida AHC Dobrogea Sud Constanța – CS HC Buzău 2012 s-a disputat ieri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.