Ministrul Sănătății a declarat epidemie de gripă!

0
68

• În farmacii nu există nici o doză de vaccin antigripal  •

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat ieri-dimineață epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și 55 de decese din cauza bolii.

Ministrul sănătății a transmis către toate spitalele din țară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă, una dintre acestea vizând accesul vizitatorilor „în mod real” în toate unitățile sanitare, în special în secțiile cu risc.
Școlile trebuie obligatoriu dotate cu apă și săpun, astfel încât să fie evitată circulația virusului gripal. De asemenea, în școli și grădinițe va avea loc un triaj sever. Părinții sunt sfătuiți să nu-și trimită copiii la școli și grădinițe, dacă observă primele semne ale bolii.
În spitale se vor reface stocurile cu antivirale necesare tratamentului infec­țiilor respiratorii acute, se va institui terapia antivirală imediat după internare la toți pacienții care prezintă tabloul clinic compatibil cu gripa.
Personalul medical rămas nevaccinat va fi vaccinat de urgență, se vor reface stocurile cu antiseptice și dezinfectante.
Sorina Pintea, ministrul sănătății, a declarat într-o conferință de presă, ieri: „Gripă avem în fiecare an (…) Nu cred că este cazul să ne panicăm (…)” Populația trebuie să consulte medicul de familie de la primele simp­tome ale bolii și se va izola la domiciliu.
Restricții în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare
Având în vedere numărul mare de persoane care reprezintă afecțiuni respiratorii, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a luat măsurile necesare pentru prevenirea îmbolnăvirii pacienților internați: În secția de Pediatrie, vizita se va efectua doar în holul de la etajul XI. La fiecare bolnav va avea acces un singur aparținător • Se va limita numărul orelor de vizită • Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător, cu halat, mască și botoși de unică folosință, materiale puse la dispoziție de unitatea medicală • Se va face un triaj al vizitatorilor, persoanelor bolnave, fiindu-le restricționat accesul în secțiile spitalului.

Nici o doză de vaccin antigripal în farmacii

În Maramureș nu există nici o doză de vaccin antigripal în nici o farmacie. Farmaciștii spun că au comandat vaccinul însă nu a sosit. Depozitele sunt goale. Nu se știe când vor veni și nici câte doze. (i.b.m.)

Două suspiciuni  de gripă în școlile din Maramureș

În județul nostru, au fost raportate două suspiciuni de gripă la populația școlară care frecventează cursurile unităților de învățământ preuniversitar. „Până marți, 29 ianuarie, în județul Maramureș, erau raportate Inspectoratului Școlar Județean Maramureș două suspiciuni de gripă. În cele două cazuri, există doar simptome, diagnosticul nu a fost confirmat”, a declarat prof. dr. Adriana Meșter, purtător de cuvânt al ISJ Maramureș. În contextul epidemiei de gripă, triajul epidemiologic are loc în fiecare dimineață în toate unitățile de învățământ din Maramureș. „Managerii școlari raportează zilnic inspectoratului școlar cazurile de viroze din cadrul unităților de învățământ. În două grădinițe din județ există, în această perioadă, o frecvență mai redusă, dar e cauzată doar de viroze respiratorii”, a adăugat prof. dr. Adriana Meșter. Ministrul Sorina Pintea a declarat ieri faptul că inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%. În județul Maramureș, populația școlară numără 69.000 de preșcolari și elevi. (m.s.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.