Sanda Ciorna, artista care pictează eșarfe și tricouri unice

0
332

De profesie inginer constructor, Sanda Ciorna a ales arta pentru că o reprezintă cel mai bine. O fire delicată și sensibilă, dar care știe să devină puternică atunci când trebuie să facă față provocărilor vieții. A fost elevă a Colegiului de Artă și a iubit arta toată viața. De aceea s-a hotărât să își urmeze pasiunea, astfel încât în 2014 a absolvit Facultatea de Pictură. Firea sa artistică a fost moștenită și de copiii ei care s-au orientat înspre acest domeniu. Sanda Ciorna mărturisește că iubește libertatea și îi place ca atunci când pictează tablouri să-și lase imaginația să curgă liber, fără nicio constrângere. Acum, artista a ales să picteze nu numai pe pânză, ci și pe eșarfe și tricouri. Vrea să le ofere celor din jur obiecte vestimentare unice, personalizate care să le însenineze zilele.

R: De la arta plastică propriu-zisă ați ajuns la o activitate inedită: ați ajuns să înfrumusețați prin pictură eșarfe, tricouri. Cum v-a venit această idee?
S.C.: Copiii mei sunt tot artiști plastici. Am un băiat și o fată care lucrează în domeniul artistic în București. Prima dată am văzut-o pe fiica mea că picta tricouri și așa mi-a venit ideea să încerc și eu, să deschid și în zona aceasta apetitul pentru purtatul tricourilor unicat. Lumea chiar se bucură de ele.
R: Ce modele preferați să pictați? Sunt modele cerute de clienți sau lăsați imaginația să zburde?
S.C.: Îmi place mult libertatea atunci când îmi pictez tablourile. Atunci mă simt mai apropiată de Divinitate când las să vină inspirația și intuiția. Pe inspirația divină îmi realizez picturile și atunci îmi face multă plăcere ca și eșarfele și tricourile să le pictez în acest mod. În general eșarfele le-am pictat în mod abstract. Am mers pe o gamă diferită de culori: culori complementare, calde, reci, combinații, pastelate, mai vivace.
R: Îți dau o notă de optimism aceste eșarfe?
S.C.: Eu cred că dau în primul rând o notă de eleganță și de feminitate. Se pot lua ca un accesoriu pentru o rochiță, o bluziță, ca să dea o pată de culoare și să-și exprime personalitatea acelei zile, pentru că fiecare femeie își alege din dulap vestimentația în concordanță cu starea din acea zi.
R: Publicul băimărean a fost cucerit de această modă?
S.C.: De plăcut place la toată lumea. Toată lu­mea care le vede le admiră foarte mult. Bineînțeles că nu este ca un tricou sau eșarfă realizate în serie. Sunt mult mai prețioase. Fiecare știe că poartă ceva ce nu mai are nimeni. Ideea aceasta de unicat este atractivă. Tricouri am pictat și cu personaje, cu dansatori, animăluțe, cu bufnițe. Colecția pe care o am acum e mai mult cu flamingo. În toamnă am pictat tricouri pentru Festivalul de baloane cu aer cald, Balloon Fiesta. Am pictat curcubeul și am pus diferite mesaje pozitive, acestea au avut din nou o trecere foarte mare. Am pictat și după fotografii. Am avut o serie de tricouri cu cele trei grații și acestea au avut succes. Au fost persoane care și-au dorit câte 4 grații pentru că erau 4 prietene și să aibă fiecare câte un tricou personalizat.
R: De cât timp pictați pe eșarfe, tricouri?
S.C.: De vreo 3-4 ani. Eșarfele și tricourile mele sunt în mai multe țări, nu numai în orașe din țară. Inclusiv în Belgia, Portugalia, America. Pur și simplu le-au cumpărat și le-au dus în dar rudeniilor.
R: Unde vă pot găsi cei care doresc să cumpere astfel de eșarfe, tricouri?
S.C.: Am pagină de Facebook.
R: Între timp vă mai ocupați de pictatul tablourilor?
S.C.: Pictez și tablouri. Am avut câteva și la Târgul “Mărțișor cu dor” de la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare.
R: E arta un mijloc de a ne vindeca sufletește?
S.C.: Categoric. Arta este viață și viața este artă. Consider că arta e esențială pentru sănătatea noastră spirituală, mentală, emoțională și chiar fizică. Pentru mine e mijlocul de a-mi trăi starea de prezență, starea de acum și aici care mă conectează cu Conștiința universală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.