Clase pregătitoare cu predare în limba maghiară

1
101

Conform art. 34, alin 1,2,3 din Anexa 2 la Ordinul MEN 3181/ 18.02.2019, unităţile de învăţământ cu predare în limba minorităţii nu au circumscripţie şcolară. În acest caz, părinţii ori tutorii legali pot solicita înscrierea în învăţământul primar la oricare dintre unităţile de învăţământ cu predare în limba minorităţii. În Baia Mare, sunt prevăzute, pentru anul şcolar viitor, două clase pregătitoare cu predare în limba maghiară, la Liceul Teoretic „Nemeth Laszlo” (în clădirea de pe Podul Viilor), respectiv la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”.

1 COMENTARIU

  1. Eu nu inteleg ambitia unor parinti sa-si educe copiii musai in limba maghiara. Acesti copii pleaca din start cu un dezavantaj, in Romania nu te poti angaja daca nu stii bine limba romana.
    Stimati parinti, nu va uitati dupa ce zic liderii UDMR, chiar stiu citeva cazuri cind copiii au terminat liceul in limba maghiara, ulterior s-au inscris la o facultate tehnica din Romania si au avut mari probleme de adaptare, iar in prezent lucreaza tot la o firma romaneasca unde li se cere limba romana la nivel foarte bun. Atunci? Care a fost ratiunea ca s-au incapatinat sa invete in limba maghiara?
    Poti sa-ti pastrezi identitatea de maghiar si daca studiezi in limba romana.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.