Cristian Niculescu Ţâgârlaş, purtătorul de cuvânt al PNL Maramureş: „Suntem pregătiţi pentru o campanie electorală elegantă”

0
308

Campania electorală pentru alegerea parlamentarilor europeni a început, iar următoarea perioadă va fi una plină de efervescenţă pe plan politic. Cristian Niculescu Ţâgârlaş, purtător de cuvânt al PNL Maramureş şi coordonator al Departamentului de Comunicare, a declarat că această campanie este şi o pregătire a celor viitoare, pentru alegerile prezidenţiale, locale şi generale.
Liderul liberal a arătat că PNL este pregătit sub toate aspectele pentru o campanie electorală elegantă, judicioasă. Acesta a arătat însă că aşteptările românilor pentru aceste alegeri trebuie să fie realiste. “Românii se aşteaptă ca într-o campanie pentru Parlamentul European să vii cu soluţii pentru un trai mai bun, de la asfaltarea de străzi până la problema justiţiei sau problema dezvoltării economice a comunităţii lor. Aceste probleme nu vizează direct tema de campanie pentru Parlamentul European întrucât dimensiunea discuţiilor este mult mai largă, este comunitară şi nu este locală. Atunci, temele principale, cum ar fi, legislaţia europeană, orientările Europei într-un climat extrem de complicat cu Rusia în coastă şi cu un prieten american, un pic mai departe, cu o criză a resurselor energetice primare, cum este petrolul şi gazul metan, migraţia, ridică la altă dimensiune discuţia şi înţelegerea faţă de aşteptările românilor” – Cris­tian Niculescu Ţâgârlaş.
O altă problemă foarte importantă pe care Comunitatea europeană trebuie să o rezolve şi pe care PNL o va urmări în sensul găsirii de soluţii priveşte segmentul agriculturii şi al hranei pentru populaţia din Europa. Hrană nu în sensul cantitativ, ci în cel calitativ, pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor din Comunitatea europeană.
“Se ştie că participarea la vot, la europarlamentare, a fost mică şi nu se prognozează o creştere a participării la vot. Iar atacurile dinspre partidele politice nu prea vor fi deoarece nu este o miză directă, locală. Mai cred că va fi o campanie mai mult pozitivă, din partea partidelor, cu elemente clare de susţinere a platformelor politice. Cred că va fi o diferenţă, totuşi, între partidele importante, cu cea mai mare pondere, PNL şi PSD. Marea luptă între aceste două partide este dată de activitatea declarată proeuropeană a PNL şi atitudinea social-democraţilor, prin preşedintele Liviu Dragnea, care se situează în afara susţinerilor structurilor Parlamentului European şi a Comunităţii europene. Domnul Dragnea s-a poziţionat într-o zonă eurosceptică, a criticat foarte multe decizii ale forurilor decizionale europene pentru că nu îi convin dumnealui şi a împins şi PSD într-o lumină extrem de proastă, chiar în interiorul socialiştilor europeni. Să nu uităm că domnul Dragnea are un discurs comunistoid cu semne de naţionalism deşănţat”, a declarat Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.