Preşedintele Partidului Verde: „Vrem un mediu curat, locuri de muncă nepoluante, o educaţie verde şi dorim să avem grijă de sănătate”

1
338

Prof. univ. dr. Adi-Maria Simoiu, preşedintele Partidului Verde din România, s-a aflat marţi, 2 aprilie, în Baia Mare, fiind prima ei vizită în teritoriu de la preluarea, în luna februarie, a conducerii acestei grupări politice. Prezenţa în Maramureş a reprezentat, totodată, ocazia de a reitera agenda Verzilor români, dar şi de a oferi detalii cu privire la poziţia partidului la alegerile ce urmează în perioada imediat următoare.
Aleasă în data de 17 februarie ca preşedinte al Partidului Verde din România, prof. univ. dr. Adi-Maria Simoiu a hotărât ca prima ei vizită în calitate de lider să fie bifată în Maramureş, apreciind faptul că activitatea filialei judeţene de aici este una consistentă. Preocupată de protecţia oamenilor şi a mediului înconjurător, cu o experienţă de 11 ani la Agenţia Naţiunilor Unite în calitate de expert arme chimice, şefa Verzilor a profitat de vizita în Baia Mare pentru a reitera agenda partidului pe care îl conduce. „Vrem un me­diu curat, locuri de muncă, dar la nivelul ştiinţei şi tehnologiei secolului XXI, nepoluante, care să nu afecteze sănătatea, vrem o educaţie verde şi dorim să avem grijă de sănătate”, a punctat prof. univ. dr. Adi-Maria Simoiu, adăugând faptul că intenţionează să ceară ministrului Sănătăţii un raport în ceea ce priveşte corelaţia între situaţia actuală a cazurilor de cancer din zona Maramureş, raportate se pare în număr tot mai mare, şi accidentul de la Cernobîl. „Este un lucru cu care ne confruntăm şi în sudul României. Centrala (nucleară, n.r.) de la Kozlodui face foarte multe victime. Statisticile arată că în sudul României s-a dublat numărul copiilor bolnavi de cancer, în 2018 faţă de 2017”, a mai subliniat preşedintele Partidului Verde din România. Pe lista cu priorităţi a acestui partid se află şi alimentaţia, Verzii dorind interzicerea şi în România a acelor aditivi alimentari neautorizaţi în Uniunea Europeană, precum şi stoparea folosirii organismelor modificate genetic. Cât priveşte viitoarele alegeri, prof. univ. dr. Adi-Maria Simoiu a anunţat că Partidul Verde din România nu a reuşit să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru înscrierea în cursa europarlamentară, iar pentru prezidenţiale gruparea politică nu susţine niciun candidat din cei anunţaţi deocamdată. Cât despre alegerile locale, preşedintele Verzilor a subliniat că, în acest context, partidul va face o selecţie riguroasă a candidaţilor, cariera profesională urmând să primeze în faţa celei politice. În perioada imediat următoare, Biroul Permanent Central al Partidului Verde se va reuni, la Făgăraş, într-o şedinţă de lucru în cadrul căreia strategia grupării politice va fi adaptată realităţilor tuturor zonelor ţării. În prezent, în peste 30 de judeţe, activează filiale ale acestui partid.

1 COMENTARIU

  1. O SOMITATE DE RENUME MONDIAL DEMNA DE APARTENENȚA LA GRUPUL VERDE EUROPEAN ADI MARIA SIMOIU DOCTOR INGINER PROFESOR UNIVERSITAR ARE CARISMA NECESARA REPREZENTĂRII ACESTUI PARTID LA ORICE FOR INTERNAȚIONAL.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.