Corul Happy Sound, aniversat printr-un concert pascal

0
377

• Lumină din lumină •

Au şase luni de când au format o mică familie. Membrii corului Colegiului Naţional Mihai Eminescu “Happy Sound”, înfiinţat şi coordonat de prof. Monica Şandor, au marcat momentul aniversar printr-un spectacol de cântări pascale, “Lumină din lumină”. Totul a fost gândit excepţional în cele mai mici detalii: de la ţinută, prezenţă scenică, invitaţi, repertoriu până la modul de interpretare. Corul “Happy Sound” a avut şi invitaţi pe măsură, astfel încât micul spectacol a fost apreciat de cei prezenţi în sală.
Nu sunt la un liceu de artă, dar sunt la fel de talentaţi. Membrii corului Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Baia Mare pun suflet în ceea ce fac, asta şi datorită talentatei lor profesoare, Monica Şandor. Au dovedit şi joi, 18 aprilie, că au voci frumoase, melodioase şi au transmis emoţie spectatorilor.
“Corul Colegiului Naţional Mihai Eminescu a împlinit 6 luni. Noi ne cunoaştem din luna noiembrie când am făcut preselecţie pentru cor. Atunci a venit un număr mare de copii. De-a lungul celor şase luni am fost constanţi, sârguincioşi, disciplinaţi, altfel nu reuşeam să facem ceea ce am realizat până azi. Am marcat acest moment printr-un concert pascal Lumină din lumină pe care l-am susţinut în faţa cadrelor didactice şi a invitaţilor noştri. Am inclus în repertoriu melodii din muzica clasică şi din repertoriul tradiţional românesc. De la corul Happy Sound au susţinut momente solo Alexandra Bodea, Maria Sabău şi Petruţa Groşan”, a punctat profesoara de muzică Monica Şandor.
Invitaţii speciali ai corului aniversat a fost grupul de muzică psaltică al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, Theologos, coordonat de arhidiacon prof. drd. Adrian Dobreanu. Membrii Theologos au interpretat “Apărătoare Doamnă” şi Cămara Ta”, au ţinut isonul la cântările interpretate de Happy Sound, iar un membru al grupului a dovedit că are şi calităţi interpretative instrumentale. Astfel, Robert Babici a cântat vocal şi instrumental o piesă de primăvară.
“Această colaborare a început în iarna anului trecut, când, împreună cu corul Happy Sound, am participat la anumite concerte de colinde în Baia Mare şi în Sighetu Marmaţiei. Această colaborare continuă. Momentul de azi a fost unul special, cu o încărcătură emoţională aparte. Cântările din Postul Mare implică o anumită trăire duhovnicească, o anumită pregătire, chiar şi muzicală. Şi ne bucurăm că am luat parte la acest eveniment împreună cu corul Happy Sound. Cu acest prilej, vreau să îi felicit pentru munca depusă şi pentru promovarea cântării bisericeşti, nu neapărat bizantine în Maramureş”, a punctat Adrian Dobreanu.
Printre invitaţii corului Happy Sound s-au numărat şi mai tinerii violonişti, Ionuţ Remeţan şi Dragoş Dăncuş, care au dat o notă de culoare atmosferei. La final, corului Happy Sound i s-a cântat La Mulţi Ani, iar pe scenă a fost adus şi tortul destinat aniversării.
Profesoara Monica Şandor pregăteşte pentru viitor un nou concert, unul de amploare, cu un mesaj umanitar. “Pe viitor pregătim un alt spectacol, unul mult mai mare, de 1 Iunie, de Ziua Copilului. Atunci va fi un concert caritabil pentru copiii care suferă de cancer”, a adăugat Monica Şandor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.