Delia Ana Kovacs, 5 medalii de aur în Tunisia

0
169

Tunisia a fost gazda ediţiei a IV-a a Campionatelor Arabe de Înot Masters. La acest eveniment România a fost reprezentată de către Delia Ana Kovacs şi Sorin Octavian Stoica, sportivi legitimaţi la ACS Gold Stars Baia Mare. Cei doi sportivi masters au reuşit să cucerească medalii importante.
Delia Ana Kovacs – categoria 40-44 de ani – 5 locuri I în probele de 50 m spate, 100 m spate, 200 m spate, 100 m liber, 200 m liber;
Sorin Octavian Stoica – categoria 35-39 de ani – locul IV 100 m bras, locul VI 100 m liber şi 400 m liber.
La start s-au aliniat sportivi masters de la 76 de cluburi din lume, cea mai numeroasă delegaţie, peste 50 de sportivi, fiind cea din Egipt. O provocare a fost proba de 3 kilometri open water care s-a desfăşurat în Marea Mediterană. Deşi temperatura apei a fost de 16 grade, Sorin Octavian Stoica a reuşit la categoria sa de vârstă să urce pe a doua treaptă a podiumului, cucerind medalia de argint. În clasamentul open a fost al 9-lea sportiv care a ieşit din apă.
„Temperatura apei a fost scăzută însă mi-au dat bătai de cap valurile şi vântul, dar şi salinitatea apei. Un concurs frumos, greu, dar mă bucur că am reuşit să îmi îmbunătăţesc timpii şi să stabilesc baremele pentru Campionatele Mondiale care se vor desfăşura în vara, în Corea”, a declarat Stoica.
„Ne bucurăm că am luat parte la un astfel de eveniment. A fost frumos având în vedere că ne-am numărat printre cei mai valoroşi sportivi masters din ţările arabe, şi nu numai. Urmează campionatele naţionale ale României care se vor desfăşura luna viitoare la Reşiţa. Sperăm că şi acolo să reuşim să ne îmbunătăţim timpii”, a punctat Delia Kovacs.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.