Mii de participanți la ”Maramureș Air Show 2019”

0
85

Sâmbătă după-amiază, 18 mai 2019, în cadrul manifestărilor ”Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, a avut loc o nouă ediție a evenimentului ”Maramureș Air Show”, spectacol aviatic organizat de Consiliul Județean Maramureș, Aeroportul Internațional Maramureș, Aeroclubul României și partener exclusiv Universal Aloy Corporation Europe, la care au participat cei mai buni piloți acrobați, planoriști și parașutiști.
Aeroclubul României a intervenit cu aeronave și evoluții individuale în formație cu patru avioane de acrobație EXTRA 300; evoluții individuale și în formație cu două planoare lS-28 B2, tractate de PZL-104 Vilga; evoluție în formație cu două avi­oa­ne IAR-46 și lansări de parașutiști din avionul AN-2. Nu au lipsit iacării acrobați, care au zburat în formație cu două sau trei avioane, cu efecte pirotehnice și solo Jurgis Kairys. Iar ”Ivan și prietenii” au oferit celor prezenți un zbor cu elicopterul KA­MOV KA- 26.
În program au fost şi parada Moto Rock’n Road Friends Club, observații astronomice asupra soarelui, organizate de Complexul Astronomic Baia Mare și expoziția de aeromodele organizată de Palatul Copiilor. A existat o zonă special amenajată pentru copii și o zonă pentru produse culinare, cu bunătăți tradiționale.
De la ora 19, miile de participanţi au asistat la un concert extraordinar susținut de Alina Eremia și Loredana&Banda Agurida, care au încins atmosfera cu muzică şi multă voie-bună. (A.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.