Nu s-a lăsat înşelat prin metoda „accidentul”

0
54

Joi, 23 mai, un băimărean a sesizat poliţia că a fost pe cale să fie înşelat. Bărbatul a precizat că, miercuri seara, în jurul orei 23.45, în timp ce se afla la domiciliu, a fost apelat pe telefonul fix de o persoană care a pretins că este fiul său şi că este bolnav. Băimăreanului i-au fost solicitaţi 20.000 lei pentru investigaţii medicale.
Bărbatul şi-a dat seama că este pe cale să fie înşelat, a închis telefonul şi, joi, a anunţat poliţia. A fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.

Condamnat pentru furt calificat, depus după gratii

În data de 23 mai, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Maramureş, pe numele unui bărbat, de 40 de ani, din municipiu, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate. Bărbatul are de executat o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Condamnatul a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

La târg – amenzi de peste 6.000 lei

Poliţiştii din Ocna Şugatag au desfăşurat, joi, activităţi în zona târgului din localitate. S-a urmărit menţinerea unui climat de ordine publică, prevenirea şi combaterea comerţului ilicit, a furturilor şi a altor infracţiuni. Au fost legitimate 33 de persoane, oprite pentru verificări 27 de autoturisme şi verificate două societăţi comerciale. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 6.000 lei, cele mai multe pentru încălcări ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.