De 1 iunie, Cutia Bebeluşului va ajunge şi la Spitalul Judeţean

0
23

De Ziua Internaţională a Copilului, cu sprijinul Asociaţiei SAMAS, trei dintre mamele aflate în situaţii dificile de viaţă, care vor naşte la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare vor primi Cutia Bebeluşului. De asemenea, acestea vor beneficia de un curs de îngrijire a bebeluşului şi de o consultaţie în alăptare.
Cutia Bebeluşului este realizată din carton, are dimensiunile de 70 x 43 x 27 cm şi va fi folosită ca pat pentru bebeluş în primele trei luni de viaţă. Ea conţine saltea, cearşafuri, pilotă, pătură, produse de îngrijire pentru copii, scutece şi jucării, produse de îmbrăcăminte bebeluş 1-3 luni, produse de igienă şi îngrijire pentru mamă şi copil, lanolină pură şi tampoane pentru sâni, ulei de cocos extravirgin şi dezodorizant pentru masajul bebeluşului.
Programul se desfăşoară în 22 de maternităţi partenere ale Asociaţiei SAMAS, din 19 de oraşe, printre care se numără şi Baia Mare.
Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, Cutia Bebeluşului a fost introdusă mai întâi în Finlanda, în 1938, pentru familiile având un statut economic deficitar, cu scopul de a reduce mortalitatea infantilă ridicată. 11 ani mai târziu, cutia a început să fie acordată tuturor nou-născuţilor.
În România, rata mortalităţii infantile este 7,3‰ (un bebeluş mai mic de un an moare la fiecare 6 ore!), 41,7% dintre copii se nasc şi trăiesc în sărăcie, una din 10 mame este minoră. Conform raportului UNICEF din 2016, 80% dintre decesele nou-născuţilor ar putea fi prevenite prin educaţie.
Mai multe informaţii despre proiectul Asociaţiei SAMAS, puteţi afla accesând https://www.programsamas.ro/cutia-bebelusului/ (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.