Cântecul nostru – Destinul nostru

0
57

Concert extraordinar la Sighetu Marmaţiei
Sâmbătă, 22 iunie 2019, la Sighetu Marmaţiei a avut loc un Concert susţinut de artişti emeriţi ai Ucrainei, intitulat sugestiv “Cântecul nostru – Destinul nostru”, aflat la a II-a ediţie a “Festivalului Internaţional Itinerant al Cântecului”.
Au concertat în patru ţări europene, înainte de a ajunge în România. Vineri, 21 iunie 2019, aceştia au concertat în judeţul Satu Mare.
Iniţiator şi organizator, Nicolae M. Petreţchi, deputat în Parlamentul României, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România şi preşedintele U.U.R., Filiala Maramureş, a întâmpinat cu bucurie aceste adevărate perle în coroana muzicală a Ucrainei. La concert au asistat iubitori de muzică ucraineană din Sighetu Marmaţiei şi din satele din jurul oraşului.
Au cântat şi ne-au încântat peste trei ore artişti renumiţi din diferite regiuni şi oraşe din Ucraina. Conducătorul lor, Marian Hadeneo, compozitor, poet, cantautor şi redactor de televiziune a motivat fiecare cântec interpretat de el şi ceilalţi artişti la Sighet.
După o ploaie zdravănă de după-amiază, soarele a luminat terasa Hotelului Restaurant din Grădina Morii, pe tot parcursul spectacolului.
Rând pe rând au cântat bandurista Naina Dorosenku, apoi artista emerită a Ucrainei, Zoia Timosenko, Olena Pantyleva, Anastasia Nechaeva, Oksana Drohotenko, Vanda Drinevska.
Prezentator în limba română, din partea Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei, a fost prof. dr. Ioan Dorel Todea şi Carmen Sorocan, împreună cu Oksana Drohotenko (regizor, actriţă de film, cântăreaţă şi prezentatoare a unor festivaluri internaţionale din Ucraina).
Spectatorii prezenţi s-au bucurat de un recital muzical excepţional, iar artiştii au fost răsplătiţi cu aplauze furtunoase şi distincţii din partea conducerii U.U.R.
Duminică, 23 iunie, aceeaşi echipă de artişti din Ucraina a susţinut concerte şi în localităţile ucrainene din Maramureş: Remeţi şi Poienile de Sub Munte.

Ileana DAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.