Dosare penale şi amenzi, în valoare de 29.000 lei, pentru practici comerciale ilicite

0
84

Evazioniştii în vizorul poliţiştilor
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş au organizat mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor ilegalităţi comise în domeniul activităţilor comerciale, pe raza municipiului Baia Mare. Demersul a fost unul de amploare, fiind vizaţi în jur de 40 de agenţi economici.
În urma controalelor efectuate în vederea prevenirii şi combaterii actelor de comerţ ilicit, ofiţerii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Maramureş au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.000 lei. S-au confiscat 900 de lei, proveniţi din săvârşirea de contravenţii, precum şi produse alimentare în valoare de 160 lei.
Totodată, au fost continuate activităţile de cercetare şi documentare în cadrul unui dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, pentru comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală. Faţă de 5 persoane, reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din judeţele Maramureş şi Cluj, care ar fi realizat circuite financiare fictive prin intermediul unor societăţi „fantomă”, s-a dispus confirmarea continuării urmăririi penale.
Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, precum şi pentru a fi dispuse măsuri de recuperare a prejudiciului cauzat bugetului de stat, în valoare de aproximativ 370.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.