Câinele Teba te miroase şi când minţi

0
42

Nu degeaba câinele poliţist Teba, împreună cu conductorul său, au fost premiaţi în acest an cu distincţia de „Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române.
Un caz soluţionat de Teba, miercuri, în doar câteva minute, vine să confirme, încă o dată, abilităţile de excepţie pe care le are ofiţerul patruped.
În jurul orei 14.50, o femeie, domiciliată în localitatea Sălsig, i-a sesizat pe poliţişti prin SNUAU 112 despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuinţa fiului său şi au sustras o plasmă.
Poliţiştii din Fărcaşa s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, au observat un geam deschis, care nu prezenta urme de forţare, iar în cameră s-au putut observa bunuri răvăşite. A fost constituită o echipă complexă de cercetare la faţa locului, din care a făcut parte şi Teba, însoţită de conductorul său, agent şef adjunct Bandi Zoltan.
Întrucât apelanta a declarat că nu deţine cheie de acces în imobil, Teba a intrat pe geam. După doar câteva secunde s-a întors şi s-a îndreptat spre femeia care a sesizat furtul. Pusă în faţa faptului, femeia a revenit asupra celor sesizate precizând că din locuinţa fiului nu a fost practic sustras niciun bun, că ea a intrat în locuinţă pe geamul respectiv şi că nu doreşte să depună plângere.
Pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, femeia a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991 şi OUG 34/2008.

Autoturism urmărit în Norvegia, depistat în Maramureş

Poliţiştii maramureşeni au depistat şi indisponibilizat un autoturism, care figura urmărit internaţional. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire.
În data de 31 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat un autoturism urmărit de autorităţile judiciare din Norvegia. Autoturismul, urmărit din data de 18 iunie a.c., a fost depistat în posesia unei femei, domiciliate în Baia Mare.
Verificările efectuate au relevat că autoturismul, în valoare de aproximativ 50.000 euro, aparţine fiului femeii, băimărean, de 36 de ani, care l-a achiziţionat de pe teritoriul Norvegiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire şi continuă cercetările pentru clarificarea situației juridice a vehiculului și stabilirea proprietarului de drept.
Până la finalizarea cercetărilor, autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul IPJ Maramureş.

Minore, plecate voluntar de la domiciliu, depistate de poliţişti

Miercuri, 31 iulie, în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi că în data de 30 iulie a.c., o minoră, de 13 ani, din Baia Mare, a plecat voluntar de la domiciliu şi nu s-a mai întors.
De îndată s-a constituit o echipă operativă şi s-au demarat activităţi de căutare a fetei. Miercuri seara, în jurul orei 22, un echipaj de ordine şi siguranţă publică, din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare, a depistat-o pe minoră pe raza municipiului şi au încredinţat-o părinţilor.
Tot miercuri, poliţiştii din Groşi, au depistat, pe raza localităţii Coltău, o minoră, de 16 ani, domiciliată în Satulung, care, de asemenea, în data de 30 iulie a.c., a plecat voluntar de la domiciliu şi nu s-a mai întors. Şi aceasta a fost condusă la sediul poliţiei şi ulterior încredinţată mamei sale.
Poliţiştii au stabilit că pe perioada absenţei de la domiciliu, cele două nu au fost victimele unor infracţiuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.