Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox

0
71

În perioada 5-8 septembrie 2019 se va desfăşura la Craiova, Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi 2019. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în ziua de 5 septembrie, la ora 18:00, în Piaţa „Mihai Viteazul”, unde tinerii vor participa la un program creat special pentru ei.
Cei peste 2500 de tineri ortodocşi, care vor lua parte la activităţile organizate la Craiova, vor reprezenta fiecare eparhie din cuprinsul Patriarhiei Române, precum şi comunităţile ortodoxe din: Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India etc. Întâlnirea de anul acesta, aşezată sub motto-ul: „Cu toţii suntem un Potir! Credinţă, nădejde şi dragoste”, îşi propune să ofere tinerilor par­ti­ci­panți prilejul cunoașterii și cultivării acelor aspecte care țin de identitatea religioasă și culturală a oltenilor. Mesajul pe care tinerii îl vor transmite se regăseşte în sentimentul: unității, fraternității, comuniunii și împreună-lucrării spre un viitor mai bun, prin „credință, nădejde și dragoste”.
În următoarele două zile, tinerii vor beneficia de workshop-uri, vor avea posibilitatea de a participa la evenimente culturale, dar şi de a vizita oraşul Craiova. ITO 2019 se va încheia în stare de rugăciune prin oficierea Sfintei Liturghii în 8 septembrie la Mănăstirea Maglavit. Programul integral al ITO 2019 poate fi consultat pe site-ul oficial dedicat evenimentului.
În ultimii şase ani, mai multe eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române au găzduit Întâlnirea Internaţională a Tineretului Ortodox: Baia Mare (2014), Cluj (2015), București (2016), Iași (2017) și Sibiu (2018).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.