A căzut o stea: generalul Urdoi

0
191

A plecat la cele veşnice Gl. bg. (rtr) de tancuri FLORIAN URDOI. Pe cît de mari au fost bucuriile trăite împreună, pe atît de dureroasă este despărţirea de el. L-am cunoscut ca pe un desăvîrşit militar de carieră, cetăţean loial, luminat, inteligent şi activ în toate momentele vieţii sale. Un bărbat care mai ieri era împreună cu noi în toate şi la toate…
A fost numit la comanda Regimentului 230 Tancuri din municipiul Baia Mare în 1968, la doi ani de la înfiinţare, după evenimentele de la Praga. A depus pasiune şi abnegaţie în pregătirea unităţii militare pentru luptă, obţinînd titlul de Unitate de Frunte, primul din Armata Română a unităţilor de tancuri. Datorită exigenţei arătate în pregătirea cadrelor militare şi a trupei, a format caractere şi i-a determinat pe foarte mulţi tanchişti să-şi desăvârşească pregătirea profesională prin cursuri superioare, în cadrul Academiei Militare, majoritatea ajungînd la rîndul lor comandanţi de unităţi şi mari unităţi militare.
Îi sîntem recunoscători pentru moştenirea pe care ne-a lăsat-o. A fost atent şi receptiv, întotdeauna capabil să asculte pe oricine apela pentru ajutor. Ridica moralul celor supăraţi, confuzi sau deprimaţi. Ne luăm rămas-bun de la el şi nu îl vom uita niciodată! Gânduri de mângâiere şi condoleanţe familiei! Dumnezeu să-i lumineze calea în grădina cu verdeaţă, unde durere, întristare şi suspinare nu sunt!
Col. (r) Ionel CORCODEL
(fost subordonat)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.