Zece algerieni și palestinieni, depistați la graniţa cu Ungaria

0
43

Poliţiştii de frontieră din Turnu, judeţul Arad, au depistat, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, 10 persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.
Întrucât persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduse la sediu pentru continuarea cercetărilor.
Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că cei în cauză sunt 10 cetățeni din Algeria și Palestina – 3 bărbaţi, 2 femei şi 5 minori.
În cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, iar minorii între 9 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în ţara noastră. Adulţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul să­vâr­șirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Autoturism căutat în Franța, descoperit la Petea

În Punctul de Trecere al Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român I.G., în vârstă de 22 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Franța.
Cu ocazia controlului, s-au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au constatat că autoturismul era semnalat ca fiind căutat de autoritățile din Franța, din data de 4 august 2019.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 17.000 lei, a fost indisponibilizat, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.