Victima „închipuită” a unei tâlhării, sancţionată de poliţişti

0
31

Apreciem că un bărbat a vrut să prevină o ceartă cu soţia, însă poliţiştii au fost puşi pe drumuri pentru ca acesta să-şi poată justifica banii cheltuiţi pe alcool. Când s-a stabilit că tâlhăria reclamată practic nu există, bărbatul a fost amendat.
În cursul lunii iulie, Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată telefonic, prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Groşi, a fost deposedat prin violenţă de o sumă de bani, de către persoane necunoscute. Bărbatul, care se afla în stare de ebrietate, le-a precizat poliţiştilor că în timp ce mergea pe strada Vasile Alecsandri din Baia Mare două persoane necunoscute l-au lovit şi i-au sustras 600 de lei pe care îi avea asupra sa. Ulterior, prin aprofundarea cercetărilor şi prin efectuarea unor investigaţii suplimentare, poliţiştii au stabilit că, de fapt, bărbatul nu a fost victima unei tâlhării. Acesta a cheltuit banii pe băuturi alcoolice, a plătit datoriile pe care le avea şi a preferat să declare că a fost tâlhărit pentru a nu fi certat de soţie.
Apelantul a fost sancţionat contravenţional con­form prevederilor Legii Nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.


Un băimărean a cumpărat cartele de reîncărcare pentru a-şi revendica un premiu care nu a mai venit

Un băimărean de 79 de ani a sesizat, joi, Poliţia municipiului Baia Mare că a fost înșelat. Acesta le-a precizat poliţiştilor că a fost sunat de către o persoană necunoscută, care i-a comunicat că este câştigătorul unui premiu de 4.000 de euro, însă pentru a intra în posesia premiului trebuie să achiziţioneze patru cartele telefonice reîncărcabile a câte 10 euro. După ce a transmis codurile de reîncărcare, bărbatul şi-a dat seama că a fost înşelat şi a sesizat poliţia.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.