Proiectul REDUCES

0
96

Peste 25 de participanți interesați de Economia Circulară au fost prezenți la prima întâlnire a factorilor interesați din proiectul REDUCES – „Regândirea Dezvoltării Durabile în Regiuni Europene Utilizând Modele de Afaceri ale Economiei Circulare”, finanțat prin Programul INTERREG EUROPE și implementat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat internațional.
Claudia Breban, directorul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul CJ, a prezentat obiectivul general și cele specifice proiectului, Sandu Hotima, directorul executiv al ADI Deşeuri Maramureș, a prezentat conceptul de economie circulară, iar Margareta Căpîlnean, asistent-manager al proiectului, a adus în atenția participanților exemple de proiecte în domeniul economiei circulare derulate în regiunea de Nord-Vest a României.
Gabriel Tămâian, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș, a prezentat cadrul legislativ național referitor la economia circulară și domenii conexe.
Bugetul total estimat al proiectului este de 1.389.939 euro, din care 85% este finanţare nerambursabilă FEDR. Bugetul aferent Maramureşului este de 108.480 euro, din care 92.208 euro (85%) finanţare nerambursabilă FEDR şi 16.272 euro (15%) contribuție națională.
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice va suporta 13% din valoarea proiectului, reprezentând 14.102 euro, contribuţia CJ Maramureş fiind de 2.169 euro (2%), eşalonată pe o perioadă de 3,5 ani.
Mai multe informații despre proiect se pot obţine la Biroul Relaţii Internaţionale al CJ, email: bri@maramures.ro, tel. 0262211544, sau pe website-ul: www.interregeurope. eu/reduces.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.