… Şi a fost Ziua Medicului Pensionar

0
143

A devenit deja o tradiție în ultimul deceniu și jumătate ca în jurul datei de 18 octombrie să se sărbătorească în Baia Mare, dar nu numai, Ziua Medicului Pensionar.
Menționăm că la începutul lunii iulie 2004 a luat ființă în municipiul nostru filiala Maramureș a Asociației Medicilor Pensionari “Sf. Luca” din România, patronul nostru spiritual. La vremea respectivă a fost al nouălea județ din țara noastră, în care a luat naștere o asemenea filială.
Pentru a sărbători acest eveniment remarcabil pentru medicii seniori, peste 50 de medici și-au dat întâlnire într-un cadru adecvat. Au participat reprezentanți ai Primăriei Baia Mare, ai Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Colegiului Medicilor și ai Colegiului Medicilor Stomatologi din județul Maramureș.
În preambulul manifestării omagiale s-a ținut un moment de reculegere pentru colegii noștri care ne-au părăsit de la precedenta întâlnire de anul trecut.
Dr. Felix Marian, președintele Filialei, a expus apoi succint însemnătatea acestei zile. A arătat că problemele medicilor pensionari din Maramureș sunt multiple și similare cu cele ale celor din întreaga țară. A menționat că în numeroase cazuri pensiile actuale sunt la un nivel necorespunzător față de anii lucrați de aceștia și în comparație cu alte sectoare de activitate.
De asemenea, a mai arătat că una din doleanțele Filialei Asociației este înființarea unei Case a Medicului Pensionar sau chiar o Casă a Medicului – cu dotările corespunzătoare petrecerii în mod plăcut și util a timpului . Pe lângă ședințele periodice ale Comitetului, aici se vor putea desfășura activități cultural – artistice, lansări de carte, vernisaje, microrecitaluri instrumentale etc.
Prin aceasta se va evita instalarea sindromului de singurătate și inutilitate la persoanele pensionate.
Dr. Felix MARIAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.