Aproximativ 13.500 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

0
30

• Un echipaj al poliției de frontieră din Sarasău a observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul țării, în spate, colete voluminoase.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuându-se somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre linia de frontieră, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.
Au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, iar la fața locului sau fost descoperite 18 colete, cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.996 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 117.000 lei, care au fost confiscate.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.
• Pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control, polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit mai multe colete, care conțineau 3.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Ţigările, în valoare de 41.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.


Focuri de armă la frontiera de est

Pe timpul unei misiuni specifice pe linia contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din Dorohoi au observat, într-o zonă împădurită, mai multe persoane care încercau să încarce mai multe colete într-un autoturism de teren, ce avea numere de înmatriculare specifice autorităților din Anglia.
Imediat, s-a acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și s-au îndreptat spre linia de frontieră, iar şoferul cu autoturismul de teren a părăsit zona îndreptându-se spre interiorul ţării.
Întrucât cetăţenii nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 9 focuri de armă în plan vertical şi 3 înspre pneurile autoturismului, cu respectarea prevederilor legale.
În baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în co­mun și reţinerii persoanelor care au fugit pe teritoriul Ucrainei. În imediata apropiere a frontierei, grănicerii ucraineni au reţinut un cetățean ucrainean, în vârstă de 29 de ani.
La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 459.920 de ţigarete (22.996 pachete cu ţigări), în valoare de 222.970 lei, care a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvâr­șirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.