Bucuria Crăciunului la Desești • Dacă-n fiecare zi, Crăciunul ar veni…

1
231

Sărbătorile, cu semnificațiile lor, nu sunt simple ceremonii, ci oglinzi din sufletul omului, din durata luminii și a marilor întâmplări ale lumii. Cu sărbătorile în el, omul nu este pustiu, nu este singur, nu cade în rătăciri. Nașterea Mântuitorului este sărbătoarea trăită, în fiecare an, în deplinătatea ei la De­sești. Nu face excepție nici anul acesta, când Coconii Deseștiului s-au pregătit să învețe și să expună, nu doar pe scenă, lecția credinței, a bunătății, a bucuriei.
Darul oferit de ei vorbește despre mitul Nașterii. A doua zi de Crăciun, spectacolul derulat sub semnul bucuriei, în sala Căminului Cultural, aduce pe scenă personaje precum Iosif, Maria, Irod (regele biblic Herodes), vestitorul, hangiul, îngerul, păstorii, cei trei crai de la răsărit, ostașii, moartea, dracul, moșul, străjerul…, satirizând minciuna, nepăsarea și lipsa de omenie a celor bogați față de cei săraci.
Viflaimul, numele vechi românesc al orașului biblic Betleem, va fi completat cu alte momente care marchează bucuria Crăciunului, bucuria sărbătorilor. Iar dacă vorbim despre bunătate, aceasta este întruchipată și prin Târgul de Crăciun, cu exponate realizate de copii și părinți. Din fondurile strânse, vor fi ajutați cei care au nevoie de sprijinul nostru.
La Vifleem, colo-n jos/Cerul arde luminos/Preacurata
Naște astăzi pe Hristos./Naște-n ieslea boilor/Pe-mpăratul tuturor…
Nașterea Mântuitorului este dar și bucurie pentru fiecare dintre noi. Coconii Deseștiului vă invită, în 26 decembrie, să simțiți și să trăiți sărbătorile!

1 COMENTARIU

  1. ROMÂNIA TREZEȘTETE DIN MOARTEA SPIRITUALĀ ÎN CARE TE AFLI ACUM : Hristos este viu si este la cer ca rege , nu este o papușa care acum o pui sa doarma , mîine o trezesti , nu mi-l pot imagina pe isus ca find un copil mai mic decît mine cînd el a fost inainte de mine copil si înainte de mine om mare care a facut minuni si inainte de mine un om care a suferit moarte pentru pacatele tuturor si a înviat si s-a înalțat la cer si este de-a Dreapta lui Dumnezeu!!!!!!, conform Bibliei cum spune si arhideaconul ștefan : ”iatā ,vād cerurile deschise și pe fiul omului stând la dreapta lui Dumnezeu ” faptele apostolilor capitolul 7 cu versetul 56 .

    , cum mai pot eu ca creștin sā spun cā isus s-a nascut ?, cînd el Defapt nu mai este un copil ci este rege De-a Dreapta lui Dumnezeu??, și cum pot eu ca creștin sā îl asociez cu un moș (craciun ) care ar umbla cu cadouri la copii ?, cînd el este in cer conform Bibliei !!!!!?????

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.