Pentru 70.000 de angajaţi din Sănătate, cresc salariile cu o treime

1
219

Salariaţii din sănătate au fost exceptaţi de la noua modalitate de calcul a sporurilor pentru condiţii periculoase şi vătămătoare, respectiv pentru condiţii grele. De asemenea, este prevăzut ca, pentru aproximativ 70.000 de salariaţi din Sănătate care nu au beneficiat de creşterea în întregime a salariior la 1 martie 2018, salariile să crească cu o treime. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii.
„Bugetul pentru Sănătate în anul 2020 este unul echilibrat, în creştere faţă de anul 2019. Mai mult, bugetul permite asigurarea continuităţii activităţilor prevăzute în cadrul programelor naţionale de sănătate, precum şi acordarea şi decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor şi dispozitivelor medicale pentru pacienţi”- se arată într-un comunicat de presă. În 2020 va exista o creştere cu aproximativ un miliard de euro dedicat Sănătăţii prin programele operaţionale. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va lansa Programul Operaţional pentru Sănătate, în valoare de două miliarde de euro, cu criterii clare şi mult mai uşor de accesat pentru unităţile sanitare.
Programele de sănătate, care au o execuţie bugetară deficitară, sau unele probleme organizatorice, vor fi regîndite şi reglate în 2020.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.