În Baia Mare • A traversat strada prin loc nepermis

0
51

Vineri seara, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit pe strada Victoriei la un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane.
Verificările efectuate au relevat că, o tânără, de 28 de ani, care a traversat strada prin loc nepermis, a fost acroșată de un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani. Cei doi participanți la trafic nu se aflau sub influența alcoolului.
A fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările.

Pieton acroșat de un autoturism

Polițiștii Biroului Rutier Baia Mare s-au deplasat vineri seara, în jurul orei 22, la intersecția Bulevardului Traian cu strada Gării, unde un pieton a fost rănit, după ce a fost acroșat de un autoturism, iar șoferul a părăsit locul faptei.
Victima, un băimărean, de 32 de ani, a fost transportat la spital, însă a refuzat acordarea de îngrijiri medicale. Testarea cu aparatul etilotest a indicat că acesta era în stare de ebrietate, valoarea indicată fiind de 0.37 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal și desfășoară activități specifice în vederea identificării șoferului și stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Proiect de reglementare a trotinetelor electrice

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat un proiect de reglementare a trotinetelor electrice pe drumurile publice.
Potrivit ministrului de Interne Marcel Vela, în perioada 2016 – 2019 au fost înregistrate 192 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de trotinete electrice, soldate cu un deces, 37 răniți grav și 156 răniți ușor.
Trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, vor putea circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h. Pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani. Transportul pasagerilor este interzis.
Potrivit proiectului, trotineta electrică va fi definită ca fiind vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric.
Conform notei de fundamentare care însoțește proiectul, trotinetele care dezvoltă o viteză mai mare de 25 km/h ar trebui interzise deoarece acestea comportă un pericol semnificativ asupra siguranței circulației.
De asemenea, trebuie interzise şi celelalte vehicule care necesită un sistem auxiliar pentru menținerea echilibrului, precum Segway, monociclurile electrice sau hoverboard-uri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.