În Dragomirești • Marijuana descoperită în autoturismul unui maramureșan

0
63

Vineri, 17 ianuarie, în jurul orei 12, un echipaj mobil al Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control, în piața agro-alimentară din Dragomirești, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în județul Maramureș.
În urma verificării autoturismului, în torpedou a fost descoperit un plic, în care se afla o substanță vegetală de culoare verde-oliv, șoferul declarând că este vorba de marijuana.
Drept urmare, persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii substanței descoperite, a rezultat cantitatea de 7,81 grame substanță vegetală de culoare verde-oliv, susceptibilă a fi marijuana, fiind ridicată în vederea expertizării și continuării cercetărilor.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, iar dosarul a fost înaintat parchetului pentru soluționare.

În Halmeu
Țigări ascunse în cutii de bere și detergenți

În Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat cetățeanul român C.M., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în județul Maramureș, conducând un autoturism Volkswagen Transporter, înmatriculat în România.
Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, ajutați de Speedy, câinele de detectare tutun, au efectuat un control asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de bere și detergenți, cantitatea de 530 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare totală de 2.385 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar maramureșeanul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.