Jandarmeria Montană în sprijinul cetăţenilor

0
85

Jandarmii din posturile montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa, sunt prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii.
Pentru a evita incidentele nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să respecte câteva reguli:
Iubitorii de drumeţii montane sunt îndemnaţi să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac care să conţină strictul necesar, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor, să nu intre cu autoturismele în zonele marcate, să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate şi să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia.
Este indicat ca înainte de începerea unui traseu, aceştia să anunţe jandarmii montani din zonă cu privire la numărul de participanţi, precum şi ruta / traseul turistic pe care urmează să-l parcurgă.
Pârtiile de schi sunt amenajate la altitudini înalte, condiţiile meteorologice variază de la oră la oră şi de la o pârtie la alta, prin urmare trebuie să se documenteze minuţios despre condiţiile meteo şi traseele pe care intenţionează să se aventureze.
Nu trebuie uitate nici regulile care privesc echipamentul (casca fiind un accesoriu obligatoriu), dar şi curăţenia care trebuie păstrată ca şi în alte locuri publice.
Mai mult decât atât, bunele maniere nu trebuie să lipsească nici de pe pârtie, la rând la sistemul de urcare, unde trebuie să-și păstreze calmul şi să fie atenți să nu deranjeze celelalte persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.