În Baia Mare • Tânăr cu peste 100 km/h și permisul de conducere suspendat

0
102

Miercuri, 5 februarie, ora 19.30, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au surprins cu aparatura video-radar, un autovehicul care circula pe B-dul București în direcția B-dului Unirii cu o viteză de 110 km/h.
Polițiștii rutieri au efectuat semnalele regulamentare de oprire a autoturismului, dar conducătorul auto nu a oprit și a virat brusc, pe strada Nicolae Iorga, fără a respecta semnificația indicatorului “accesul interzis”.
Autoturismul a fost identificat în jurul orei 19:35, într-o parcare, situată pe strada Nicolae Iorga, având portierele asigurate cu sistemul de închidere centralizată.
În același timp la numărul de urgență 112, a fost primit un apel cum că mașina respectivă a fost furată.
La ora 20.30, la sediul Poliției Municipiului Baia Mare s-a prezentat un tânăr, în vârstă de 19 ani, care a recunoscut că el a condus autoturismul, nu a oprit la semnalele polițiștilor și a fugit din locul unde a parcat autoturismul și că a reclamat furtul pentru a fi absolvit de vină.
În urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat.
Polițiștii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest și s-a constatat că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
În cauză s-au întocmit acte de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere pe drumurile publice. Totodată, tânărul a fost sanc­ționat și pentru alertarea falsă prin numărul de urgență 112.

În Săcălășeni
La volan cu 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat

Miercuri seara, la ora 22.38, în timp ce polițiștii desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier în localitatea Săcălășeni, au oprit pentru control un autoturism.
La volan a fost identificat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Remetea Chioarului.
Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean din Baia Mare în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal și continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Decedat sub propriul tractor
Miercuri, la ora 15.10, un bărbat, în vârstă de 66 de ani, din Coroieni, fără să posede permis de conducere, a condus tractorul proprietate personală, neînregistrat și neînmatriculat, pe o uliță secundară din localitatea Dealu Mare.
Din cauza neatenției, într-o curbă ușoară la stânga părăsește partea carosabilă și se răstoarnă cu tractorul la o diferență de nivel de 1,8 metri.
În urma răsturnării tractorului, bărbatul a fost prins sub vehicul și declarat decedat, la ora 16, de un echipaj medical aflat la locul accidentului.


Acțiuni pentru prevenirea accidentelor

Miercuri, 5 februarie, polițiștii maramureșeni au desfășurat mai multe acțiuni cu caracter preventiv, dar și pentru sancționarea celor care nu respectă legea, pe drumurile publice din județ.
• Polițiștii din Cavnic, Baia Sprie și Şișești le-au reamintit conducătorilor auto și pasagerilor importanța folosirii centurii de siguranță, obligațiile legale referitoare la verificarea și echiparea autovehiculelor pe timp de iarnă și necesitatea adaptării vitezei la condițiile de drum, și le-au prezentat statistica nea­gră a accidentelor grave cauzate de neadaptarea vitezei la condițiile de drum.
Pe durata desfășurării acțiunilor, polițiștii au legitimat și informat 50 de persoane, dar au aplicat și 4 sancțiuni pentru abaterile rutiere. Ca măsură complementară, s-a dispus reținerea unui permis de conducere pentru depășire neregulamentară.
• Polițiștii din Șomcuta Mare și Mireșu Mare au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor auto. Aceștia au sancționat șoferii care nu au respectat normele de circulație în trafic, cu amenzi în valoare de 2.610 lei.
• În trafic s-au aflat și polițiștii din Copalnic Mănăștur, pentru a preveni producerea de accidente rutiere pe drumurile din responsabilitate. Aceștia au constatat 4 contravenții, pe care le-au sancționat cu amenzi în valoare de 1.450 lei. 15 conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și s-a constatat că aceștia nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.