PSD-iști din Maramureș, la sfatul de seară

0
261

Joi după-amiază, timp de 3 ore, peste șapte sute de delegați ai organizațiilor social-democrate din comunele și orașele județului s-au adunat în sala amfiteatru de la ATP Teach Center din Baia Mare.
Aproape toți participanții au fost îmbrăcați în haine comode (nu la costum și cravată, cu excepția candidatului unic Gabriel Zetea), semn că adunarea numită „Conferința de alegeri – PSD Maramureș” n-a fost o sărbătoare, ci o restartare a organizației județene, o pregătire pentru alegerile locale și parlamentare ce urmează să se desfășoare în acest an. De altfel, și luările de cuvînt au fost fără cuvinte festive, ci mai mult critice la adresa unora și a altora… În final, Gabriel Valer Zetea a fost reales președinte al PSD Maramureș, pentru un nou mandat, cu 707 voturi pentru și o abținere. Un domn din primul rînd s-a abținut, l-am observat, însă la încheierea ședinței a fugit spre ieșire și nu l-am mai găsit, pentru a afla dacă abținerea a fost reală sau mimată.
Anton Ardelean, primarul de Tăuții Măghe­răuș, în stilul său direct și aproape glumeț, a spus că nu crede în Marcel Ciolacu, deși este bun negociator, ci i-ar vedea lideri naționali pe Corlățean, Firea, Terheș, Pleșoianu… Iar Dragoș Titea, secretarul PSD Maramureș, l-a lăudat pe Grindeanu și l-a criticat pe Andrușcă. Anton Rohian nu recomandă PSD să răspundă la „injurie cu injurie”, ci „să ne aplecăm la problemele reale”. Crina Chilat a glumit serios despre parlamentarul care vorbea preocupat la telefonul mobil, deși în sat nu există semnal de telefonie mobilă…
Senatorul Liviu Pop crede că PSD a pierdut jumătate dintre alegători după Ordonanța de urgență 13 din ianuarie 2017. Deputatul Gheorghe Șimon consideră că eșecurile se datorează liderilor Dragnea și Dăncilă. (Așteaptă răspuns întrebarea de ce i-au votat ca lideri ai PSD dacă nu aveau încredere în ei.) Sorina Pintea le-a urat tuturor: „Să fiți sănătoși!” și a lăudat femeile din PSD. Deputatul Călin Matei a fost cel mai aplaudat, i-a îndemnat pe colegi să nu fie timorați înainte de „competiție” (a fost rugbist), pesediștii nu-s „hoți, tîlhari, derbedei”.
În final, Gabriel Zetea, politician din 1999, trecut prin toată filiera politică locală și județeană, de la „lipitor de afișe în Seini”, la lider în staful național și președinte al Consiliului Județean Maramureș (din 2013), a punctat că Maramureșul și țara au nevoie de „politici publice sociale”. În ultimii ani, Maramureșul a beneficiat de 1,2 miliarde lei pentru dezvoltare locală. La sfîrșitul lunii februarie, în București, va avea loc Congresul extraordinar al PSD, unde Maramureșul va fi reprezentat de 29 de delegați.
O conferință județeană similară a avut și PNL Maramureș, în urmă cu 3 ani, ceea ce a fost de bun augur pentru liberali (au ieșit în stradă, la munca om cu om). Restartarea organizației PSD Maramureș urmărește același țel, dialogul direct cu „poporul pesedist”. La ieșirea din sală, s-au împărțit doze de apă, eu am nimerit una cu apă plată. (Nicolae GOJA)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.