Gelu Dragoş, argint viu printre noi

3
284

Spirit neliniştit şi iscoditor fiind, Gelu Dragoş din Lucăceşti exersează prin condei pe o claviatură întinsă a scrisului, dar s-a făcut cunoscut mai cu seamă prin articolele publicate în „Graiul Maramureşului”.
Bine documentat, şi-a pus semnătura pe sute de materiale în care relata evenimente cotidiene din zona sa de baştină şi din tot Maramureşul. Înainte de a fi executor judecătoresc şi apoi distins dascăl la Şcoala din Mireşu Mare, Gelu Dragoş scria poezie – „nărav” pe care îl are şi acum. Îşi iubeşte elevii ca pe propriii copii, a îngrijit multe numere ale revistei şcolii pe care o preţuieşte nespus. Pînă la această dată, lucrarea sa de referinţă este monografia satului natal: „Lucăceşti – File de istorie”. Colegii şi prietenii îl aşteaptă însă cu un mult promis volum de versuri, cît de curînd. La ceas aniversar, La mulţi ani, Gelule şi condei fără odihnă! (Valeriu Sabău)

3 COMENTARII

  1. An Nou fericit 2021, sa fii negativ, sa n-ai nevoie de reparatii capitale, adica la motoras si sa ne intrunim la sedintele Cenaclului literar satesc Petre Dulfu Satulung cat mai curand! Z.M.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.