Se poate călători în Italia fără probleme

0
69

Corespondenţă din Italia

Luni, în conferinţa de presă de la ora 12, şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli, numit şi Comisar extraordinar pentru coordonarea emergenţei coronavirus, a făcut cunoscute cifrele exacte ale situaţiei gripei în nordul Italiei. Focarele de infecţie cu coronavirus au rămas aceleaşi, deci 2 în zona provinciei Lodi din Lombardia. Toţi cei contaminaţi din celelalte regiuni au avut contacte cu focarul iniţial de infecţie.
Am ajuns la 5 victime în Italia, ultima este un bărbat, de 88 de ani, din Caselle Lanne, lîngă Lodi.
Angelo Borrelli a declarat că, în total, în Italia sunt 219 persoane din care 2013 cazuri contaminate, 99 de pacienţi internaţi în spitale, 23 în terapie intensivă şi 21 în izolare la domiciliu.
Pe regiuni situaţia este următoarea: • Lombardia – 172 pacienţi, dintre care 168 pozitivi la virus şi 4 morţi • Veneto – 27 pacienţi din care 26 pozitivi şi un mort • Emilia Romagna – 18 contaminaţi • Piemonte – 4 contaminaţi • Lazio – 3 pozitivi dintre care unul vindecat şi cuplul de turişti chinezi (acum soţul este vindecat iar soţia este în condiţii destul de bune).
O delegaţie de la Uniunea Europeană şi OMS va sosi în Italia pentru a acorda sprijin guvernului italian.
Elveţia şi Germania nu au făcut nicio limitare la frontiere şi vor acorda sprijin în continuare Italiei.
Este indicat ca toţi cetăţenii români, rezidenţi în zonele cu cele două focare de infecţie cu noul coronavirus, să rămână în Italia dacă îşi iubesc cu adevărat familiile din ţară, pentru a evita îmbolnăvirea şi contaminarea acestora! Simp­tomele apar după o incubaţie a virusului şi de peste 20 de zile! Deci, odihniţi-vă cele două săptămîni de carantină în zonele limitate şi comunicaţi cu cei dragi din ţară prin tehnologiile moderne! Fiţi altruişti în acest mod!

Julia-Sandra Vîrsta

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.