Lansare de carte • Arta din România

0
72

Sâmbătă, 29 februarie, ora 15, în Baia Mare, la Centrul Millennium din Piața Libertății, va avea loc lansarea volumului „Arta în România”, un omagiu adus Maramureșului, străveche vatră de cultură românească, și orașului de la poalele Dealului Florilor, în care se desfășoară de peste 125 de ani, o excepțională activitate artistică cu participare europeană.
Evenimentul va fi onorat de prezența unor academicieni, istorici și critici de artă, editori, cercetători și autori ai tratatului de istoria artei.
Corala „Voci transilvane” din Cluj-Napoca va susține un concert extraordinar de muzică românească.
Cele două volume, incluse într-o casetă, sunt o elegantă apariție editorială, ce contribuie la o mai mare vizibilitate a cercetărilor de istoria artei.
Lucrarea „Arta din România” editată de Editura Academiei Române, în colaborare cu Editura Mega Cluj-Napoca, editori acad. Răzvan Theodorescu și acad. Marius Porumb, este o lucrare de majoră importanță, așteptată cu interes de specialiști și de publicul larg, care reprezintă simbolic chintesența cercetărilor de istoria artei, o frescă a evoluției și performanțelor fenomenului artistic din spațiul carpato-danubiano-pontic, care la ceas de sărbătoare a jubileului românesc este ofranda istoricilor și criticilor de artă, în anul în care România a împlinit un secol de modernitate și europenitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.