Respect și prețuire pentru doamnele cetății băimărene

0
757

8 Martie, această zi specială dedicată mamei, bunicii, surorii, fiicei, femeilor din lumea întreagă. Este ziua în care sărbătorim femeia din comunitate cu toate realizările sociale, politice, economice, care întregesc și împlinesc familia băimăreană.

An de an, Asociația Persoanelor Vârstnice Caspev Baia Mare pune în valoare senioarele prin acțiuni deosebite, gesturi de prețuire și recunoștință pentru doamnele care au reprezentat și reprezintă stâlpul comunității.

Au educat generații de elevi, s-au îngrijit de sănătatea băimărenilor, au muncit pe platformele industriale, au continuat munca de zi cu zi pentru noi toți.
Dr. Viorica Cherecheș, Deputat liberal de Maramureș

Valeria Marian
Mentor și profesor pentru multe generații de băimăreni pe care i-a învățat timp de aproape patru decenii limba și literatura română la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”. Sufletul inițiator al revistei „Seniorul băimărean” și redactorul publicației, ajunsă la numărul cinci, a reușit să adune în pagini gândurile, sentimentele și trăirile seniorilor băimăreni.

Rodica Bănescu
O viață întreagă dedicată muzicii și artelor frumoase cu aplecare spre pian și pictură. Inițiatoarea Corului „Crizanteme”, care adună doamne și domni din Baia Mare pentru a transmite mai departe cântecele generațiilor.

 

Florica Cavași
Educator de excepție dedicat îngrijirii și educării multor copii din Baia Mare la Grădinița „Ion Creangă”. Inițiator pentru numeroase acțiuni care adună doamnele de toate generațiile din comunitatea băimăreană, dăscălița împăr­tă­șește cu drag din experiența ei.

Irina Obernauer
De la început a fost sufletul acțiunilor de la Caspev, adunând în jurul ei oameni de valoare ai orașului. Alături de Ștefan Lupșa, președintele Asociației Caspev, a ținut aproape seniorii băimăreni la Centru pentru a socializa la acțiuni cultural-educative.

 

Ana Șooș
Femeia dăruită timp de 38 de ani pentru îngrijirea sănătății oamenilor. A alinat durerea a mii de pacienți, iar acum și-a găsit familia în Grupul de Creație al Asociației, redescoperind lucrul manual.

Leontina Moisa
Voluntar care a pus și pune suflet mare la fiecare acțiune de la Caspev, Leontina Moisa este mereu prezentă în toate activitățile cu zâmbetul și bucuria de a fi utilă.

 

Năstaca Bota
Experiența de țesătoare de zeci de ani i-a călăuzit pașii, în ultima perioadă, să revină la țesut fiind un îndrumător la războiul de țesut de la Caspev.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.