Locuinţe protejate pentru DGASPC

0
39

Consiliul Judeţean a supus spre aprobare un proiect de hotărâre privind Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Maramureş.
Instituţia doreşte să realizeze investiţii prin care să ofere spaţiile necesare pentru preluarea activităţilor educaţional – recreative în vederea reintegrării persoanelor ţintă în mediul social.
Soluţia aleasă, de realizare a construcţiilor respective, este una optimă şi implică costurile cele mai reduse pentru implementarea investiţiei. Oportunitatea promovării acesteia rezultă şi din condiţiile funcţionale avantajoase, ţinând cont de necesităţile persoanelor care vor fi integrate în locuinţele propuse. În acest caz, persoanele care vor primi cazare în aceste tipuri de locuinţe independente vor avea toate condiţiile necesare reintegrării sociale. Astfel, imo­bilele nou construite vor fi compuse din patru locuinţe independente, cu rol de locuinţă protejată, care vor avea regim de înălţime „parter”, cu acoperiş de tip şarpantă. Suprafaţa utilă construită pentru o locuinţă va fi de 258 mp, iar suprafaţa totală construită pentru cele patru imobile va fi de 1.032 mp. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 3,4 milioane lei, cu TVA inclus. Sursa de finanţare o reprezintă Bugetul de stat, cu un cuantum de 2.207.560 lei (65%) şi Bugetul local, cu 1.234.808 lei (35%). Durata de realizare a execuţiei este 21 de luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.