Apel de la PS Iustin pentru solidaritatea cu familia Smicală

0
80

Comunitatea credincioșilor din localitatea Rozavlea, județul Maramureș este în solidaritate cu Camelia Smicală și cei doi copii ai ei, Mihail și Maria.
Astfel, duminică, 15 martie, după Sfânta Liturghie, în localitatea Rozavlea a avut loc un protest în semn de solidaritate și libertate pentru pruncii Maria și Mihai Jalaskoski Smicală. Cu acest prilej, Preafințitul Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului a transmis un mesaj de compasiune pentru această familie creștină, greu încercată ca urmare a opresiunilor statului finlandez. „De cinci ani, îngrijorarea şi durerea Cameliei Smicală nu poate fi descrisă în cuvinte. Fiecare mamă, însă, îşi poate da seama de dramatismul acestei situaţii dacă se gândeşte doar că ar trece prin aşa ceva.
Astăzi, cei doi copii sunt internaţi separat în două centre sociale, stricte şi reci, fiind lipsiţi de dragostea mamei lor, de sfaturile ei, de purtarea ei de grijă şi chiar de viaţa firească pe care o presupune creşterea împreună a fraţilor în aceeaşi familie, în casa mamei lor, care ştie cel mai bine de ce au nevoie. Ne alăturăm tuturor celor ce au ridicat glasul cerând autorităţilor finlandeze dreptate pentru mamă şi cei doi copii, redându-le libertatea de a creşte firesc, frumos, braţele şi purtarea de grijă a mamei, primind o educaţie corectă şi curată, spre a se putea pregăti pentru a îmbrăţişa o profesie şi a începe o viaţă socială şi creştină normală”, a spus ierarhul. Episcopul Iustin se alătură Preasfinţitului Macarie al Europei de Nord şi Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale care au făcut apeluri pentru soluţionarea cazului Smicală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.