Trenuri suspendate

0
99

Ca urmare a deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență coroborate și cu deciziile administrațiilor feroviare din țările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulației unor trenuri în trafic intern și internațional cu respectarea posibilității de mobilitate a persoanelor. CFR Călători va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele școlare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educației și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Deo­camdată la nivelul Maramureșului a fost suspendat doar trenul 4134 care face legătura între Sighetu Marmației și Cluj-Napoca.

Monitorizarea gradului de ocupare a trenurilor

„CFR Călători monitorizează atent gradul de ocupare a trenurilor în condițiile în care mai multe companii/societăți au anunțat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajații lor. În aceste condiții este posibilă suspendarea unor trenuri de navetă. Orice modificare în graficul de circulație al trenurilor va fi anunțată public. În toate situațiile, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât să se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor și să se adapteze cât mai bine cerințelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Măsurile luate în această perioadă de către companie au ca scop restrângerea răspândirii infecției cu Covid-19, protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu”, se precizează într-un comunicat al CFR Călători.
Pasagerii sunt sfătuiți ca înainte de a porni la drum să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulația trenurilor la personalul din stații sau la numerele de telefon: 0219521 – INFO CFR (trafic intern), cele de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
De asemenea, în aplicația TRENUL MEU: (www.cfr.ro/index.php/cauta-tren sau pe https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Trains), introduceți numărul exact al trenului în căsuța indicată și click pe Informații tren.

Contravaloarea biletelor, restituită

Călătorii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulație suspendată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie. În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale aflate în circulație și se dorește renunțarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Informații de călătorie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.