Prețuri în piața Izvoarele

0
109
Ora vîrstnicilor în piaţa Izvoarele

Cartofii de consum s-au scumpit de la 3 la 4 lei/kg, iar un săculeț de 5 kg poți cumpăra cu 18 lei (3,60 lei/kg).
Piața agroalimentară din Baia Mare este dominată de intermediari, care vînd produse de import la tarabe deasupra cărora scrie „Producători”. Nu se respectă regula ca piața să fie împărțită în două sectoare distincte: Producători și Intermediari, astfel ca orășenii să-și dea seama de originea produselor pe care le cumpără. Acum, crezi că iei mere de la un țăran, dar de fapt sînt importate din Polonia. Prețul a crescut de la 3 lei/kg, nu mai găsești mere sub 4-5 lei/kg.
Există tarabe cu căp­șuni din Grecia (10 lei/kg), ardei roșu din Olanda 10 lei/kg, lămîi din Israel 10 lei/kg, banane 6-7 lei/kg, pere 8 lei/kg, varză proaspătă 3,50 lei/kg, păstăi proaspete 23 lei/kg.
Au apărut ridichile de lună de la producătorii locali, costă 1,50 lei/legătură. Ceapă verde, 1 leu/legătură. Din plin, leurdă de pădure, ștevie, măcriș de cîmp, urzici, pentru ciorbe de post (6-8 lei/kg). Salată verde din solar, 1-2,50 lei/că­pă­țînă. Spanac proaspăt 7 lei/kg.
E rînd de cumpărători la măcelăria din piață, carnea de miel în carcasă costă 22,50 lei/kg. Pui grill 8 lei/kg. Jambon 20 lei/kg.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.