Ce restricții vor rămâne în vigoare după 15 mai?

1
179

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență din România nu va fi prelungită după 15 mai. Totuși, România intră în stare de alertă, ceea ce înseamnă că unele măsuri de restricție vor rămâne încă valabile.
Autoritățile vor lansa măsuri de relaxare din două în două săptămâni. În prima etapă, din 15 mai, vor apărea primele relaxări ale restricțiilor.
Cea mai importantă noutate este că nu vom mai avea nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru a ne deplasa în interiorul localității sau a ieși din localitate.
De asemenea, nu vor mai fi adoptate ordonanțe militare!
Totuși, președintele Klaus Iohannis îndeamnă românii ca, și după 15 mai, să fie responsabili și să nu facă deplasări, dacă nu au cu adevărat nevoie.
Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise – atenție, individuale!
Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber.
Din 15 mai se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie și cabinetele stomatologice și muzeele.
Președintele Klaus Iohannis a mai anunțat că sportivii de performanță vor putea să înceapă cantonamentele, dar numai în condiții speciale. Nu vor începe competițiile decât după o perioadă lungă de pregătire.
Dacă epidemia va evolua favorabil și numărul de cazuri nu va fi unul exploziv, de la 1 iunie, autoritățile vor aplica și alte măsuri de relaxare a restricțiilor.
Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție – a explicat ministrul Vela.
Referitor la amenzi, Marcel Vela a declarat că și după data de 15 mai se vor da amenzi. Vor fi sancționați cetățenii care vor încălca restricțiile ce vor rămâne în vigoare.
Măsurile de relaxare nu se aplică localităților aflate în carantină.

1 COMENTARIU

  1. Tot în jurul blocului și dacă ieșim toți și vrem să facem mișcare că de bloc m-am săturat,avem alei și străzi cu un peisaj numai bun pentru mișcare și este în cartier dar,mergem pe riscul nostru că nu ne zice nimeni cât și până unde putem să mergem după ora 19 ?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.