Primul ministru al României, impresionat de fabrica din Târgu Lăpuș

0
132

Ludovic Orban, premierul României, a rămas plăcut impresionat de fabrica Techtex din Târgu Lăpuș şi de calitatea produselor realizate aici. Unitatea maramureșeană produce măști cu un grad de protecţie ridicat, avizate de Ministerul Sănătății, care asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98%. Fabrica va începe și producția materialului filtrant.
„Am auzit vestea că aici în Târgu Lăpuș se fabrică măști foarte bune și mai mult, se pune la cale realizarea, producția, pentru prima oară în România, a stratului filtrant, din cadrul măș­tilor chirurgicale, măștilor FPP 2, strat care asigură de fapt protecția cea mai mare. Am și văzut unde urmează să se instaleze această capacitate. Este foarte important că o companie românească reușește într-un timp foarte scurt să fabrice măști chirurgicale și măști FPP 2 și de asemenea, să fie pregătită să înceapă fabricația materialului, atât de necesar, care stă la baza realizării tuturor produselor de protecție sanitară, adică măști, combinezoane, halate protectoare. Am venit să încurajăm această companie care face pași foarte curajoși și extrem de importanți pentru ceea ce avem nevoie acum în perioada de epidemie și după această perioadă” – a declarat Ludovic ORBAN, prim-ministrul României, la vizita sa în Maramureș.

Premieră – măști pentru copii

Fabrica intenționează să producă și măști pentru protecţia copiilor.
„Ne propunem să lansăm măștile pentru copii. De asemenea, noi producem 600.000 de măști pe zi, am început producția de acum două luni, și de atunci până astăzi, prețul lor a scăzut la 50%. Astăzi acesta este de 1,50 – 1,55 lei. Având în vedere că și la stratul filtrant a scăzut prețul, putem oferi și noi un preț mai bun. Noi credem că prin investiția pe care am realizat-o am contribuit la scăderea prețului pe piață. Fiind producători din România și importatorii au trebuit să-și plieze prețurile după noi. Strategia pe care noi ne-am propus-o are în vedere producerea tuturor straturilor necesare măștilor chirurgicale FPP 2, a stratului textil pentru combinezoane, halate și a tuturor echipamentelor sanitare. Deci este o investiție mult mai mare. Obiectivul nostru nu a fost să producem măști, ci este de a securiza producția de măști, din punct de vedere al cantității, calității și prețului” – a precizat producătorul.
În acest moment, fabrica din Târgu Lăpuș produce zilnic 600.000 de măști (FPP 2 și chirurgicale) și peste 50.000 halate, combinezoane, capeline, botoși și lenjerii de pat. De asemenea, unitatea economică va crește treptat producția de măști de protecție la 35 milioane bucăți/lună, începând cu septembrie 2020.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.