Ţigări și tutun confiscate la frontiera de nord

0
48

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 1.000 pachete cu țigări și peste 10,5 kg de tutun, în valoare de aproximativ 13.000 lei.
• În PTF Petea, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un cetățean ro­mân, în vârstă de 47 de ani, conducând o autoutilitară marca Renault Master, înmatriculată în România.
În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră, cu ajutorul câinelui „Athos”, specializat în detectarea produselor din tutun, au descoperit ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 10,6 kg tutun vrac și tutun de narghilea, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.
Tutunul, în valoare totală de 1.060 lei, a fost confiscat, iar bărbatului i s-a întocmit lucrare penală.
• Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Dacia, condus de un cetățean român, în vârstă de 30 de ani.
În urma controlului, în portbagajul mașinii s-au descoperit 2 colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.
Drept urmare, bărbatul și autoturismul au fost conduși la sediul serviciului unde în urma inventarierii coletelor au rezultat 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 11.700 lei.
În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost confiscate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.