În Fărcaşa, lucrări avansate la bazinul de înot

0
179

Primul bazin didactic de înot dintr-o comună maramureșeană prinde contur. Astfel, lucrările începute doar în toamna anului trecut au avansat mult. După finalizarea acestora, administrația locală intenționează construirea a încă unui bazin de înot pentru copii.

Ioan STEGERAN, primarul comunei Fărcașa, a explicat: „Investiția, prima de acest gen într-o comună din țară, în cuan­tum de 1,3 milioane euro, este finanțată din fonduri nerambursabile ale Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Am gândit acest bazin să nu mai fim nevoiți să ducem copiii de la școală să învețe înotul în Baia Mare, precum și ca un mijloc de agrement pentru toți locuitorii comunei. Bazinul acoperit de înot va avea lungimea de 25 m și lățimea de 12,5 m, fiind compus din cinci culoare, adâncimea apei fiind variabilă, de la 1,20 m până la 1,80 m în zona de block-start. Bazinul va avea vestiare, grupuri sanitare, dușuri, saună, stație de tratare și pompare apă, centrală termică, stație filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii și o parcare. De asemenea, după finalizarea acestui proiect, dorim să construim un al doilea bazin, în aer liber, din fonduri de la bugetul local”.
Lucrările de construcție ale bazinului acoperit de înot au demarat în luna noiembrie a anului trecut. El este amplasat pe strada Sportului, lângă sala de sport din Fărcașa, fiind prima investiție de acest fel din mediul rural. Valoarea totală a proiectului ajunge la 6.265.984 lei + TVA.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.