S-a inaugurat în Maramureș, Call Center național pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile

0
135

Call Centerul național destinat persoanelor vulnerabile, în contextul epidemiei de COVID-19, a fost inaugurat ieri, în Baia Mare, în prezența unei delegații guvernamentale importante: vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Alin Ignat, secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Ionel Bogdan și secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Călin Bota.

Call Centerul va fi funcțional din 22 iunie 2020, la telefon 021.9998, de luni până vineri, între orele 7-22. Prin acest proiect al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu ASSOC, vor fi coordonate și monitorizate solicitările venite de la persoanele care au nevoie de sprijin.
Proiectul, în valoare de 84.507.315 lei, se derulează pe o periodă de 6 luni și vizează creșterea calității vieții și combaterea situațiilor de risc și vulnerabilitate pentru persoanele vârst­nice și cu dizabilități, izolate la domiciliu sau cu restricții și dificultăți de deplasare.
Ionel Bogdan: „Acest Call Center este un instrument extrem de util la nivel național atât pentru autoritățile locale, cât și pentru cele centrale. Prin acest proiect vom avea o imagine de ansamblu a nevoilor sociale și putem interveni urgent. Putem salva vieți, putem ajuta oameni vârstnici și persoane cu dizabilități. Mă bucur că acest proiect se derulează în județul Maramureș, în parteneriat cu o organizație, neguvernamentală profesionistă, care activează de foarte mulți ani în zona serviciilor sociale”.
Călin Bota: „Proiectul pe care l-am inaugurat în Baia Mare este complementar celorlalte inițiative lansate deja de către Guvern. E vorba de 24 milioane euro pentru servicii comunitare integrate și 20 milioane euro pentru servicii publice de asistență socială în peste 300 de comunități. Avem în total 61,3 milioane euro, iar în exercițiul financiar 2021-2027, România va avea pentru prima oară un Program Operațional dedicat combaterii sărăciei și grijii pentru vârstnici în valoare de 1 miliard de euro”.
(Iulia B. MUREȘAN)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.