Plan de relansare: Granturi de 25.000 euro pentru firme și 500 euro pentru susținerea telemuncii

0
87

Programul de relansare economică prevede acordarea de granturi în valoare de 25.000 euro pentru firmele care angajează tineri și stimularea desfășurării muncii în regim de telemuncă, prin acordarea unui sprijin de 500 euro pentru fiecare angajat pentru achiziția de echipamente IT.
PNL lansează Planul de relansare economică „Reclădim România”, document ce prevede măsuri de sprijin pentru ocuparea forței de muncă. Astfel, se dorește stimularea ocupării tinerilor, a persoanelor cu vârsta de peste 50 ani și a românilor întorși din străinătate.
„Se acordă un sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă:
• tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani
• persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență
• cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.
În document se prezintă și măsuri active pentru lucrătorii sezonieri și zilieri din domeniile agriculturii, HoReCa și turismului.
Liberalii doresc și protejarea angajaților prin acordarea unor măsuri de sprijin suplimentare pentru:
• persoanele care au desfășurat activități ca zilieri în luna anterioară solicitării
• persoanele care desfășoară activități sezoniere în baza unor contracte individuale de muncă, pe perioadă determinată de cel puțin 3 luni.
Pentru a stimula angajarea tinerilor, se vor acorda granturi pentru acțiuni antreprenoriale în valoare de 25.000 euro.
În același document sunt prevăzute și măsuri de protecție socială, respectiv acordarea de pachete alimentare și de igienă corporală pentru persoanele vulnerabile și sprijin oferit pentru persoanele aflate în situații de dificultate, risc de sărăcie sau cu venituri precare prin oferirea de pachete alimentare și pachete de igienă corporală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.