4 persoane reţinute pentru contrabandă

0
56

Joi, 9 iulie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări şi a evaziunii fiscale în domeniul alimentar şi nealimentar. De asemenea, au fost continuate activităţile în domeniul exploatării şi comercializării agregatelor minerale.
În cadrul activităţilor desfăşurate, sub coordonarea procurorului, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii în formă continuată a mai multor infracţiuni de contrabandă, poliţiştii au pus în executare 4 mandate de aducere pe numele a 4 dintre suspecţii cercetaţi în cauză. Cercetările au relevat că, în perioada martie – aprilie 2020, o femeie, din comuna Deseşti, a comercializat în mai multe rânduri 2.253 pachete cu ţigări (45.060 buc.), provenite din contrabandă, către doi băimăreni şi un bărbat din judeţul Alba.
În baza probatoriului administrat de poliţişti, cele patru persoane implicate în activitatea infracţională de contrabandă au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor participanţilor la activitatea infracţională şi tragerea acestora la răspundere penală.


Sechestru pe 230.000 kg agregate minerale

Tot joi, poliţiştii au continuat activităţile specifice desfăşurate sub coordonarea procurorului într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.
Poliţiştii au pus în executare ordonanța de aplicare a sechestrului pe cantitatea de 230.000 kg agregate minerale (piatră brută/concasată), în valoare de aproximativ 11.500 lei. De asemenea au fost ridicate înscrisuri de natură a proba activitatea infracţională a agentului economic care face obiectul dosarului penal.
A fost aplicată o sanc­țiune contravențională, în valoare de 20.000 lei, faţă de un agent economic cu obiect de activitate în domeniul exploatării agregatelor minerale şi s-a dispus măsura complementară a confiscării cantităţii de 700.000 kg agregate minerale, în valoare de 18.000 lei.


Amenzi în valoare de 38.500 lei

Poliţiştii au verificat 20 de societăţi comerciale şi 9 persoane fizice, iar pentru abaterile constatate au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.500 lei.
Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi ale OUG nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.


Mandate de executarea pedepsei cu închisoarea

Joi, poliţiştii de investigaţii criminale au acţionat pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare a pedepsei închisorii emise de instanţă.
Ei au identificat un băimărean, pe numele căruia Judecătoria Baia Mare a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.
Tot joi, poliţiştii au identificat şi escortat un tânăr, din Giuleşti, şi un bărbat, din Ocna Şugatag, ambii condamnați la 5 ani închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu țigări.
Cei trei condamnaţi au fost depuşi în penitenciar în vederea executării pedepselor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.