În Sarasău • Mașină încărcată cu țigări de contrabandă

0
149

Polițiștii de frontieră din Sarasău au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control, pe un drum neamenajat, de pe raza localității, a unui autoturism marca Mitsubishi Challenger, cu număr de înmatriculare provizoriu specific România.
Conducătorul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea acestuia, iar după aproximativ 1 km, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat într-un gard aflat pe marginea drumului.
Persoana în cauză a abandonat autoturismul și a încercat să fugă, însă a fost reținută de polițiștii de frontieră, ocazie cu care s-a stabilit că este un cetățean român, în vârstă de 24 de ani.
Deoarece bărbatul a acuzat dureri, s-a solicitat o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acestuia.
În interiorul autoturismului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.980 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 105.000 lei.
În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și distrugere din culpă, iar autoturismul, în valoare de 12.000 lei, în care au fost descoperite țigările a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Români cercetați pentru contrabandă cu țigări

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe comunicații și la „frontiera verde”, peste 11.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 129.000 lei. Doi cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar două autovehicule au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, în Crăciunești, un microbuz, condus de cetățeanul român U.I., 32 de ani, domiciliat în Maramureș.
În urma controlului, polițiștii au descoperit, în compartimentul marfă, mai multe colete cu țigări. În consecință, microbuzul și șoferul au fost conduși la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor au rezultat 2.986 pachete cu țigări, de proveniență duty-free, în valoare de aproximativ 35.000 lei.
În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost confiscate.
Totodată, microbuzul în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
Polițiștii de Frontieră din Brodina au confiscat 7.490 pachete cu țigări, în valoare de 87.600 lei, iar cei din Satu Mare 550 pachete cu țigări, cu timbru ucrainean, în valoare de 6.400 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.