198 de copii internați la Pediatrie în trei luni

0
35

• Copil cu boală gravă, tratat cu succes la Spitalul Județean Baia Mare
În perioada iunie-septembrie 2020, în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare au fost internați 198 de copii.
Patologia predominantă în acest interval a fost reprezentată de infecțiile acute respiratorii cu detresă respiratorie, pe locul doi situându-se infecțiile acute digestive cu grade variate de deshidratare. În această perioadă s-a remarcat o creștere a incidenței sindroamelor convulsive, precum și a diabetului zaharat tip I la debut. La nivelul secției s-a asigurat asistența medicală pentru copii cu sepsisuri severe, sindroame malformative cu insuficiențe de organ, intoxicații, boli metabolice, boli infecto -contagioase, sindroame alergice severe și malignități ale copilului. Nu în ultimul rând, medicii Secției Pediatrie au colaborat cu medicii din UPU – Pediatrie pentru rezolvarea urgențelor majore prezentate în acest serviciu – a precizat medicul șef secție Pediatrie, dr. Lucian Bogdan.
Sugar de 2 luni cu insuficiență hepatică
Un sugar de 2 luni s-a prezentat în serviciul urgență cu o hepatită acută de etiologie neprecizată, cu insuficiență hepatică. După investigații multiple privind etiologia hepatitei (cauze infecțioase, cauze toxice, cauze metabolice, cauze genetice), diagnosticul de precizie nu a putut fi stabilit în serviciul pediatrie, motiv pentru care, în colaborare cu medicii de la Clinica Pediatrie II Cluj-Napoca (Conf. Univ. Dr. Tudor Pop) s-a decis continuarea evaluării în acest serviciu, pacientul plecând din secție cu suspiciunea înaltă a unei boli genetice de metabolism rare. La trei luni de la prima prezentare, investigațiile genetice de mare precizie sunt în curs, în laboratoare din străinătate.
Copil cu boală infecțioasă gravă, recuperat total
Dr. Lucian Bogdan explică: “Dorim să menționăm cazul unui copil de 1 an și 9 luni, internat cu Purpura fulminans, o boală infecțioasă de o severitate extremă, cu o mortalitate de peste 90%, care a fost tratată cu succes în serviciul Pediatrie, prin măsuri antiinfecțioase, de terapie intensivă și suportive, care au asigurat evoluția favorabilă a pacientului, cu depășirea momentului critic și recuperare totală”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.