În Maramureș, scade numărul școlilor din Scenariul verde

0
137

• tot mai multe unități trec pe învățământul hibrid •

Dacă în prima săptămână de cursuri a acestui an școlar, în județul Maramureș funcționau în Scenariul Verde 303 unități de învățământ, săptămâna aceasta numărul acestora a scăzut la 289, conform datelor de referință transmise de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș la data de 22 septembrie.
Tot mai multe unități trec pe învățământul hibrid (93 față de 71 săptămâna trecută), iar în Scenariul roșu funcționează în aceste zile 16 unități de învățământ, cu șase mai puține față de prima săptămână de școală.
ISJ Maramureș monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ, precum și de lucrările în curs la infrastructura școlară.
În data de 22 septembrie, se înregistra următoarea situație: 289 uni­tăți de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unită­țile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară; 93 de unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 2 (galben, hibrid). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 16 unități de învățământ (școli cu personalitate juridică și structuri arondate) în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Unitățile de învă­ță­mânt care funcționează săptămâna aceasta pe Scenariul 3 (roșu) sunt: Școala Gimnazială nr. 1 Leordina (144 elevi) – rata incidenței cumulate la nivel de comună este de 7,20; Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa (345 de elevi), Grădinița cu Program Normal Fărcașa (93 de preșcolari), Grădinița cu Program Normal Tămaia (49 de preșcolari), Școala Profesională Sârbi (73 de elevi) – în Comitetul pentru Situații de Urgență întrunit la nivelul comunei Fărcașa, medicii de familie au prezentat și analizat situația epidemiologică și au precizat că aceasta este staționară, însă poate să se înregistreze o recrudescență a bolii întrucât există cazuri de viroze atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților; Școala Gimnazială nr. 4 Poienile de sub Munte (structura Grădinița cu Program Normal Horb 1, 20 de preșcolari) – cadrul didactic este în izolare la domiciliu; Liceul Tehnologic Poienile de sub Munte și unitățile structură arondate (751 de preșcolari și elevi): Grădinița cu Program Normal Centru, Grădinița cu Program Normal Nejni Crai I, Grădinița cu Program Normal Nejni Crai II, Grădinița cu Program Normal Potocina, Grădinița cu Program Normal Zacvașnița II, Școala Gimnazială Nr. 3 Poienile de sub Munte, Școala Primară Cornețea, Școala Primară Pentaia și Școala Primară Solotianei – se execută lucrări la infrastructura școlară, acestea aflându-se în faza de finalizare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.