În Cicârlău și Prislop • Material lemnos confiscat de polițiști

0
25

Joi, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și Grupa Canină, sprijiniți de lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Maramureș, au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de către un tânăr, de 23 de ani, din Ruscova, pe raza localității Prislop.
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu o cantitate de 2,03 mc, lemn de foc fag, mai mult față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire a materialelor lemnoase.
De asemenea, s-a constatat faptul că societatea comercială pentru care a fost efectuat transportul lemnos, de­ți­ne fără documente de proveniență legală cantitatea de 25,35 mc lemn rotund specie fag, material lemnos care a fost depozitat pe raza localității Prislop, în apropierea locului unde a fost identificată autoutilitara.
Cu privire la neregulile constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă măsura confiscării cantității totale de 27,38 mc lemn de foc fag, în valoare de 4.627,22 lei.
Și polițiștii din Tăuții Măgherăuș au oprit pentru control o autoutilitară care era condusă pe raza localității Cicârlău.
Autoutilitara care aparține unei societăți comerciale din Baia Mare, a fost încărcată cu material lemnos care nu s-a regăsit pe documentele prezentate de către conducătorul auto.
În urma inventarierii polițiștii au stabilit faptul că volumul de 9,75 mc gorun, încărcat pe autoutilitară, nu se regăsește pe avizul de însoțire întocmit, iar cantitatea de 6,88 mc lemn fag menționată pe aviz nu se regăsește faptic încărcat pe autoutilitară.
Față de societatea comercială s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă, fiind dispusă și măsura confiscării cantității de 9,75 gorun și confiscarea valorică a cantității de 6,88 mc lemn foc fag.

Reținuți pentru tâlhărie calificată

Joi, polițiștii judiciari din cadrul Poliției Baia Sprie – Compartimentul Investigații Criminale au emis un mandat de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, de 16 respectiv 18 ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.
În fapt, în data de 14 octombrie, în jurul orei 21, tinerii ar fi pătruns prin efracție în locuința unde locuia victima, o femeie, de 82 de ani. Aceștia ar fi agresat-o pe femeie, au amenințat-o, după care au deposedat-o de o sumă de bani.
Tinerii au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Maramureș, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare urmează să-i prezinte pe aceștia unui judecător de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Tânăr reținut pentru viol

Joi, polițiștii din Suciu de Sus au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de un tânăr, de 19 ani, din Vima Mică. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de viol.
În fapt, în 14 octombrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie, de 47 de ani, din Vima Mică, cu privire la faptul că în jurul orei 22.30, în timp ce se deplasa pe jos, spre domiciliu, un tânăr, de 19 ani, din Vima Mică, s-a oprit cu autoturismul și a transportat-o spre domiciliul acesteia.
Când a ajuns în apropierea domiciliului acesteia, a dat-o jos din autoturism, a agresat-o, după care a întreținut relații sexuale normale fără consimțământul acesteia.
Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Județean Baia Mare pentru un consult de specialitate.
Tânărul a fost introdus în Centrul Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.