Planul de management al Cheilor Lăpușului în Boiu Mare

0
30

După Răzoare, Coaș, Preluca Veche, Buteasa, Berchezoaia și Vima Mică, „caravana biodiversității” a ajuns în Boiu Mare, ultima dintre cele 7 localități în care s-au organizat întâlniri publice de informare și conștientizare în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național Cheile Lăpușului”, implementat de Asociația Profesională GeoMMed.
Evenimentul a reunit 16 participanți: reprezentanți ai primăriei Boiu Mare, profesori, localnici, preotul ortodox, reprezentanți ai SGA în frunte cu directorul instituției, Andrei Enache, reprezentanți mass-media. Asociația Profesională GeoMMed a fost reprezentată de expertul în biodiversitate Călin Ardelean și expertul de comunicare Romeo Dobocan.
Călin Ardelean a prezentat scopul proiectului și etapele de implementare, dar și principalele măsurile ale Planului de management al ariei naturale protejate. De asemenea, discuțiile cu reprezentanții SGA Maramureş au fost extrem de constructive și au vizat colaborarea pentru implementarea acestor măsuri. O altă temă importantă de discuție a vizat dezvoltarea turismului în zonă. Toți participanții au primit un pachet cu materiale de informare și promovare: broșură, calendar, memory stick USB, pix și tricou cu însemnele proiectului. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de discuții libere, în care localnicii au adresat întrebări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.